Nyföddfotografering med matteo

Som den stoltaste mostern i världen låt mig få presentera familjens nya tillskott, Matteo.

Jag har varit så redo, så länge på att bli moster och nu är han här med sin lilla näsa och stora fina mun.

Att ens syster får barn är ju som att få barn själv fast utan allt det jobbiga som att föda barn och vakna på nätterna! Man kan bara gosa och njuta. Och fascineras. Jag har två barn sen innan och man glömmer så otroligt fort hur otroligt små (och lätta) de är. Men varje litet ljud och knorr gör att man färdas tillbaka till den där alldeles speciella första tiden. Den där tiden som är helt magisk men som även är ganska påfrestande. Så mycket som är nytt och ibland vet man varken ut eller in samtidigt som allt är så fantastiskt.

Men den är så kort den där tiden och när man väl landar i den nya situationen är det faktiskt svårt att minnas allt som precis skett.

Speciellt hur små de faktiskt var de första dagarna.

"för hade det inte funnits

bilder på dem så ...

hade jag inte vetat hur de såg ut

när de var nyfödda"

Jag bor rätt långt bort från min syster men jag är ändå glad att vi kunde åka och träffa dem medan Matteo fortfarande är så där yttepytte nyfödd. jag hann även (såklart) i alla hast att ta några bilder på honom. Att vi kom hem till oss i Göteborg klockan elva på kvällen innan dagis/fritids/jobb av denna anledning bekräftar väl bara hur viktigt jag tycker det är (min familj kan vara av en annan uppfattning ;-))


För när jag tittar tillbaka på bilderna av min dotter som föddes för snart åtta år sedan är min första tanke; Va!? Är det hon!! Har hon varit så liten?

Det är en sån tur att det finns bilder på henne (och även hennes lillebror, för det är samma sak med honom), för hade det inte funnits bilder på dem så hade jag, och det här kan jag säga helt ärligt med handen på hjärtat, hade jag inte vetat hur de såg ut när de var nyfödda.

Det är sant!

Det jag kommer ihåg att de var identiska som nyfödda bara att lillebror hade tredubbelt mer hår än storasyster.


Fotografier kommer alltid vara en central del av mitt liv men om jag bara fick välja ett fåtal bilder att spara hade det varit bilder på barnen som nyfödda.

Och även om min syster just nu befinner sig i den där omtumlande första tiden så vet jag att de här bilderna som hon nu har på Matteo är något som kommer att betyda så mycket för henne både imorgon och om trettio år.

För det är det som är magin med fotografier. Värdet på dem bara ökar med åren!

Det här kanske också intresserar...

nyföddfotografering med olivia

Gravidfotografering i Göteborg

GravidfotograferinG

med ida

Barnfotografering

bland Vitsipporna