Gravidfotografering med Lillasyster part I, Göteborg

När din syster är gravid så ska det förevigas!

Vi började planera hennes gravidfotografering redan i januari. Men dagarna innan själva fotograferingen så kom jag med en liten galen idé att vi först skulle ta bilder inne i Palmhuset mitt i Göteborg. Lillasystern som enda sedan vi var små mer än gärna hakat på sin storasysters påhitt hade inga som helst invändningar.

Palmhuset som tillhör Trädgårdsföreningen i Göteborg är precis som det låter, ett hus med Palmer. Ett gammalt 1800-tals växthus med tropisk temperatur på insidan. Väldigt spektakulärt. Som fotograf är ju ljuset något som är otroligt viktigt, och ljuset i detta hus är helt underbart. Tillsammans med de vita väggarna och gröna växterna gick jag igång må ni tro.

Hon var tapper min syster, för det är varmt och fuktigt där inne. I ett av rummen var luftfuktigheten över 90% Även om man inte bär på en liten bebiskille i magen så var det lite jobbigt varmt.

"Men att denna gång få fotografera

henne med en liten bebis

i magen var väldigt speciellt"

Min syster har ställt upp på mina fotoidéer förr, vi är ett bra team vid det här laget.

Men att denna gång få fotografera henne med en liten bebis i magen var väldigt speciellt. Det är vår familj som ska få en ny medlem, en person som vi redan älskar och längtar efter att få träffa. Man blir förundrad över den självklara kärleken som finns där redan nu.

Men det här vara bara uppvärmningen, för till kvällen så bytte hon om (hon hade en hel resväska med sig med olika kläder, skojar inte) och vi gick upp i skogen lagom tills kvällssolen sakta sjönk ner över träden. Magiskt!

Men de bilderna får ni vänta lite på...


Det här kanske också intresserar...

läs mer om en

gravidfotografering

Framkalla och rama in

fotografier

Barnfotografering

bland Vitsipporna