Gravidfotografering med Ida

Alltså, för egen del så skulle jag kunna tänka mig att vara lite gravid då och då. Bara för att få uppleva den där speciella (och märkliga) känslan av att en liten växer inne i magen. Jag saknar att få klappa mig över magen i den där omedvetna men självklara rörelsen och skulle vilja återuppleva den där speciella tiden med förväntningarna, planeringen och drömmarna...

Det jag ångrar eller mer saknar från båda mina egna graviditeter är att det inte finns några "fina" bilder på mig och magen. Det finns bilder, vi har varit duktiga och dokumenterat vecka för vecka med båda barnen, men tro mig, det är inga bilder kommer sättas upp på väggen. De är tagna mot en vit vägg här hemma med en klädsel som består av gamla tights och en ett stort linne... Allt annat än tjusigt!

Jag skulle dock inte för mitt liv vilja bli av med dem och jag tittar till dem titt som tätt. Meeen… Det skulle vara trevligt men en finare bild. En bild som gör tiden som gravid mer rättvis.

För det är ju så att en graviditet inte bara är en resa på fluffig drömmande moln, det är nätter med kramp i vaden, curry som luktar illa, avsky mot lax, foglossning och inte en enda sovställning som är bekväm. Ska jag fortsätta?

Det är här den där fina bilden på dig som gravid blir så viktig. För den kommer hjälpa din hjärna att bara plocka fram de fina minnena, de minnen som vill förknippa din graviditet med. Klart att foglossning kanske är en del av din graviditet men det är väl inte det du vill tänka på när du ser en bild av dig själv som gravid?

Och tänk nu att vi sen spolar fram bandet 50 år. När du tar fram dina gamla fotografier och ser bilden av dig själv som gravid, då framkallar den de fina minnena och du kommer med värme att kunna tänka tillbaka på en av de lyckligaste perioderna i ditt liv. För ju äldre fotografiet blir, desto mer betydelsefull och glädjande kommer det att vara, inte bara för dig, utan säkert för dina barnbarnsbarn också...

"En bild som gör tiden som gravid rättvisa,

en bild som visar vilken fantastisk

och unik tid i livet det är"

Det första jag vill säga om bilderna här på Ida och blivande storasystern Isabella (som är så söt så man smäller av), är att jag själv har svårt att förstå att dessa bilder är tagna vid en temperatur som var farligt nära minusstrecket i början på januari! Alltså den januari som alltid är så grå och trist! Nu är jag ju liiite partisk med det finns absolut inget grått och trist över de här två solstrålarna.

Alltså titta på lilla Bella, med sin fina kappa och den näpna uppsynen, så otroligt söt, ser det nästan ut som att hon är tagen ur en saga i skogen och så väldigt generös med pussar och kramar till både mamma och magen.

Det var så kul att får ta dessa bilder. Ida litade blint på mig när jag målmedvetet lurade med mig dem bortom den trygga skogsstigen. Hennes enda undran var bara hur sjutton jag hade hittat alla ställen från första början!

Ja, det kan man undra... Min familj vet. Säger jag att vi ska ut på promenad så vet de precis vad som är i görningen och tar på kängorna istället för promenadskorna!

Jag är dem väldigt tacksam, för nu kan jag skapa minnen åt andra som jag själv önskar att jag hade från tiden som gravid.

Det här kanske också intresserar...

läs mer om en

gravidfotografering

nyföddfotografering

med olivia

Barnfotografering

bland Vitsipporna