gör din egen fotokalender

I den tid som vi lever idag, när vardagen susar förbi i en alldeles för hög fart så är det väldigt uppskattat att få något som man har gjort själv. Något som man har lagt ner både tid, kärlek och omtanke bakom. 

Att skapa och ge bort fotokalendrar med bilder på bland annat barnbarn och hundar har varit väldigt populärt de senaste åren. Och är fortfarande. 

Men istället för att använda någon av de tjänster som finns på nätet så kan man enkelt göra en själv hemma med hjälp av lite lim och en skrivare.

Om du inte vill göra det själv kanske det är ett perfekt pyssel för barnen att för göra.


Sååå... Vart börjar du?

"Något som man har lagt ner

både tid, kärlek och

omtanke bakom"

Jo, bestäm om din fotoalmanacka ska ha en sida per månad eller en sida för hela året.

I Microsoft Word finns det massor med mallar för olika typer av kalendrar. Det finns till och med en speciell mall där speciellt just för att kunna lägga till fotografier.

Eller så kan du söka på till exempel Pinterest för att hitta lite mer speciella mallar. Söktips: Calendar template


När du hittat din mall och skrivit ut den på papper så tar du fram favoritfotografierna. Behöver ju inte nödvändigtvis vara på dina barn eller din hund. Kan ju lika bra vara på den där solnedgången du fotograferade i somras.

Och vet du vad? Du behöver inte ens skicka iväg bilderna på framkallning (om ni inte vill), det går ypperligt att bara skriva ut dem på vanligt papper i skrivaren!


När du sedan har de bilder som du vill använda så limmar du fast dem så som du vill ha dem på din kalender. 

När man använder skrivarpapper kan det vara bra att lägga dem och torka under en tung bok eller liknande så att pappret inte bubblar sig.


När själva kalendern är färdig behöver du bara något att hänga upp kalendern med. Antingen kan du använda en stor pappersklämma, eller kanske två små? Kostar inte många kronor i bokhandeln. Eller så kanske två magneter passar bättre? Så den kan sitta på dörren till kylskåpet?


Hur ditt slutresultat än kommer att se ut så är jag säker på att den kommer att uppskattas.


Stort lycka till!

Det här kanske också intresserar...

Framkalla och rama in fotografier

Barnfotografering

besök galleriet


gör egna fotokort