familjefotografering i göteborg

Eftermiddag i sensommarsverige, bland blomstrande rabatter, gamla lönnar som brer ut sig över stora gräsytor. Lägg sedan till en herrgård på det (som fungerade ypperligt som skydd när en oväntad regnskur överrumplade oss) så har vi ingredienserna till en perfekt familjefotografering.

Jo, just det. En urhärlig familj måste vi ju lägga till också.

Som alltid när man har naturen som sin arbetsplats så får man anpassa sig efter vädret. Och det såg först inte så lovande ut. Molnigt, kallt och blåsigt. Fast det fortfarande var augusti.

Men vi bestämde att vi skulle träffas ändå, för det såg ut att finnas chans till sol under eftermiddagen. Och som genom ett trollslag så tittade den fram lagom tills vi möttes vid Jonsereds Trädgårdar!

Fint strålande den igenom lövverken medan vi busade. Jo, för det gjort vi. Det var Full.Fart! Jag kunde ganska tidigt konstatera att jag inte alls kunde hänga med en treåriga Ilona över gräsytorna. Men till min räddning var lillasyster Annie lite lugnare, så jag kunde hämta andan mellan varven och koncentrera mig på hur hon undersökte omgivningarna i ett lite mer stilla tempo.


Helt plötsligt från ingenstans så börjar det sen spöregna! Samtidigt som solen skiner för fullt. Barnen blev rädda, men vem kan klandra dem. Har nog aldrig varit med om ett så märkligt regn innan. Men som tur var hade vi herrgården som vi kunde ta skydd vid.

Regnet försvann nästan lika fort som den kom och vi kunde busa vidare, om än lite stillsammare bland alla blommor.


När jag sen hemma i soffan på kvällen får ett meddelande från mamma Johanna där hon skriver att Ilona var så glad efter vår fotografering så blev jag alldeles varm i hjärtat. För jag vill att det ska vara kul att komma till mig. Speciellt när det kommer till barnfotograferingar. Då ska det vara extra kul, för barn är bara med på noterna om de tycker det är kul.

Och tydligen hade det varit så kul att hon även några dagar senare hade bett sin mamma om att leka fotografering. Och jag kan inte beskriva hur det känns att höra sånna ord. Det bekräftar bara att fotografier är så mycket mer än bara en bild.

"Mamma, snälla, kan vi leka

att du är hon som tar kort?

Leker hon med oss

en annan dag igen?"

Jag hoppas att när Ilona tittar på de här bilderna så kommer hon att komma ihåg hur kul hon hade. För det är det som är magin… Den där känslan som bilden framkallar!

Det här kanske också intresserar...

novas

3-årsfotografering

Framkalla och rama in fotografier

barnfotografering med

Wiggo och Wilton