Therese & Johns bröllop, västkusten

17 augusti 2019

Det var en gång ett kontor...

Varje morgon var jag där klockan sex. Strax efter mig kom John. Sen droppade övriga kollegor in, en efter en.

På det här kontoret så jobbade det också en annan tjej, Therese. Hon var alltid sist på plats. Vid nio brukade hon dyka upp. Ibland även vid elva. Hon var väldigt morgontrött.


Men en morgon när jag som vanligt var på plats klockan sex och John i vanlig ordning dök upp strax efter mig så kommer även Therese!!!

Förvånat lyfter jag ett ögonbryn. Detta var ju något högst ovanligt!

Sen händer samma sak även dagen efter… Och dagen efter det… Och dagen efter det…

Jag börjar lägga ihop ett och annat, men eftersom det inte finns någon annan på kontoret som också kan se detta märkliga beteende, får jag sitta där ensam med mina spekulationer…

"Men en morgon när jag som vanligt var på plats klockan sex

och John i vanlig ordning dök upp strax efter mig

så kommer även Therese!!!"


Förra året bestämde de sig för att gifta sig. Och de frågade mig om jag ville vara deras fotograf. Jag hade ju aldrig fotograferat ett bröllop innan men ni må tro att jag dansade “happy dance” när det väl var beslutat att jag skulle vara där på deras dag.

Sen kom verkligheten ikapp mig. Shit, ett bröllop! Det är ju inte direkt så att man kan göra en omtagning eller så… Vilket ansvar! Så i ett års tid har jag investerat i kurser, läst flera kilometer om bröllopsfotografering, studerat tusentals bilder och jag själv testat och övat…

När det var två veckor kvar till bröllopet var jag helt odräglig hemma. Jag var så fokuserad och mentalt inställd på bröllopet att ville någon i familjen mig något, ja då fick de ta det tre gånger innan jag uppfattade det.

När det bara var en vecka kvar så kliade det i hela kroppen, jag kände mig så förberedd, jag var så laddad och ville inget annat än att bara släppa ut allt.


Och så kom dagen! Och ni må tro att jag hade kul!!!

När jag satt mig i bilen för att åka hem så kändes det som att jag vunnit ett OS-guld eller nått! Efter all förberedelse hade jag nu gjort det. Det är en känsla som är svår att beskriva. Men jag var nog minst lika lycklig som brudparet!


Att Therese och John gav mig förtroendet att vara med att föreviga denna dag och gav mig möjligheten att få fotografera ett bröllop, är något jag är så oerhört glad över. Det var en av de roligaste dagarna i mitt liv!

Och rent personligt var det också väldigt fint att få vara med på ett litet hörn under deras dag. Som dessutom var en väldigt regnig sådan! Men det sägs ju att regn i brudkronan ska bringa massor med lycka… Jag är övertygad om att det stämmer!

Det här kanske också intresserar...

besök galleriet


Framkalla och rama in fotografier

Barnfotografering

bland Vitsipporna